Gewoon omdat ik alles kan posten wat ik leuk en lekker vind! Ik kreeg vanmiddag opeens een onwijze trek in quiche. Ik denk dat het wel in mijn top drie staat van favoriete maaltijden om thuis te maken! Mijn vriend is er niet heel dol op, maar soms eet hij gewoon even wat ik lekker vind.
Er is even een lange periode geweest dat ik weinig tot niet heb gekookt. Gewoon helemaal geen puf en energie voor en totaal geen inspiratie. Zoals jullie weten werk ik onregelmatig, en mijn vriend dus ook. En is bijna nooit thuis, tijdens het avondeten. Dus het ligt altijd in mijn handen wat we gaan eten. Ik ben begonnen met koken uit kookboeken of gewoon van internet. Vanavond heb ik het recept van internet afgehaald van onze vriend Albert Heijn.
Voor Moos is het een ander verhaal. Voor hem heb ik elke avond een eigen gemaakte prakkie. Dezelfde avond nog gemaakt of uit de vriezer. Ik heb hier al eerder een post over geschreven, Moos zijn eerste groente hapje. Ik probeer elke avond samen aan tafel te eten. Is ook een stuk gezellig samen, dan apart. En zien eten doet eten...
Als mama even niet oplet, omdat zij een foto wilt maken. Zit Moos al met zijn handjes in het eten. Ik probeer hem nog tegen te houden, HaHa!
Zoals ik al eerder vertelde heb ik het recept van AH- Allerhande. Waarom dit recept mij zo aantrekt is, omdat de bodem van brood is. Normaal maak ik het namelijk van bladerdeeg. Dit wilde ik gelijk gaan uitproberen. Het is wel een lekker calorie bommetje! Dat is weer een ander onderwerp. Ik moet zeggen, het smaakten onwijs lekker! En zeker een aanrader om eens een keer te maken. Voor de bodem moest je hazelnoten gebruiken, ik heb cashewnoten gebruikt. Omdat ik de hazelnoten vergeten was te kopen en de cashewnoten nog in huis had. Ik ben geen echte kok, dus een noot is een noot. Hieronder het recept, en ik bedank AH!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 6 sneetjes Allinson volkorenbrood
- 95 g hazelnoten
- 20 g platte peterselie (bakje)
- 5 eieren
- 2 rode uien
- 600 g broccoli
- 2 el olijfolie
- 125 ml slagroom
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 tl gedroogde rozemarijn
Keukenspullen
- keukenmachine
- quichevorm (Ø 26 cm)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
- Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Bewaartip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. op in de oven op 200 °C.
Wat een leuk stukje heb je geschreven en de foto vind ik prachtig! Liefs Ma
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk stukje heb je geschreven en de foto vind ik prachtig! Liefs Ma
BeantwoordenVerwijderen