Pagina's

maandag 25 juli 2016

Foodpost: Brocceli-Geitenkaas Quiche


Gewoon omdat ik alles kan posten wat ik leuk en lekker vind! Ik kreeg vanmiddag opeens een onwijze trek in quiche. Ik denk dat het wel in mijn top drie staat van favoriete maaltijden om thuis te maken! Mijn vriend is er niet heel dol op, maar soms eet hij gewoon even wat ik lekker vind. 

Er is even een lange periode geweest dat ik weinig tot niet heb gekookt. Gewoon helemaal geen puf en energie voor en totaal geen inspiratie. Zoals jullie weten werk ik onregelmatig, en mijn vriend dus ook. En is bijna nooit thuis, tijdens het avondeten. Dus het ligt altijd in mijn handen wat we gaan eten. Ik ben begonnen met koken uit kookboeken of gewoon van internet. Vanavond heb ik het recept van internet afgehaald van onze vriend Albert Heijn.

Voor Moos is het een ander verhaal. Voor hem heb ik elke avond een eigen gemaakte prakkie. Dezelfde avond nog gemaakt of uit de vriezer. Ik heb hier al eerder een post over geschreven, Moos zijn eerste groente hapje. Ik probeer elke avond samen aan tafel te eten. Is ook een stuk gezellig samen, dan apart. En zien eten doet eten...

Als mama even niet oplet, omdat zij een foto wilt maken. Zit Moos al met zijn handjes in het eten. Ik probeer hem nog tegen te houden, HaHa! 


Omdat ik soms uit een kookboek kook of opeens totaal zelf iets verzin word het een chaos in mijn hoofd. Ik wil dan alles tegelijk, wat natuurlijk helemaal niet kan. En elke dag weer wilt Moos precies dan ook aandacht. Terwijl hij helemaal niet meer op schoot wilt zitten en knuffelen met mama. Eerst zette ik Moos in een stoeltje de Bumbo op het aanrecht. Maar dat is niet meer veilig, hij moet en zal eruit klimmen alles op alles. Dus ik laat Moos op de grond met zijn speeltjes. Maar sinds kort kruipt hij mij dus achterna. En gaat nu tijdens koken aan mijn benen en voeten hangen. Ik moet dus nu goed opletten dat ik geen eten laat vallen op de grond of met water knoei of de oven! In de box wilt hij niet  en zet het dan op huilen. Ik kan dat niet, even laten huilen. Dus dat was gewoon opletten tijdens het koken. En uiteindelijk een stuk gezelliger,  en betrek hem zo bij het koken. Kiekeboe spelletjes zijn heel leuk hoor, tijdens het koken.



Zoals ik al eerder vertelde heb ik het recept van AH- Allerhande. Waarom dit recept mij zo aantrekt is, omdat de bodem van brood is. Normaal maak ik het namelijk van bladerdeeg. Dit wilde ik gelijk gaan uitproberen. Het is wel een lekker calorie bommetje! Dat is weer een ander onderwerp. Ik moet zeggen, het smaakten onwijs lekker! En zeker een aanrader om eens een keer te maken. Voor de bodem moest je hazelnoten gebruiken, ik heb cashewnoten gebruikt. Omdat ik de hazelnoten vergeten was te kopen en de cashewnoten nog in huis had. Ik ben geen echte kok, dus een noot is een noot. Hieronder het recept, en ik bedank AH!



Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Maal het brood, de noten en peterselieblaadjes fijn in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe en meng nog kort in de keukenmachine. Bedek de gehele quichevorm met het mengsel en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Kook de broccoli 4 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm.
  3. Meng in een kom de room met de rest van de eieren. Verkruimel de kaas erboven. Voeg de rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli. Bak de quiche onder in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. op in de oven op 200 °C.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk stukje heb je geschreven en de foto vind ik prachtig! Liefs Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk stukje heb je geschreven en de foto vind ik prachtig! Liefs Ma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Template designed By The Sunday Studio.