Pagina's

woensdag 1 juni 2016

Samen spelen, 6 maanden oud

Samen spelen met een baby van 6 maanden oud. Wat is er nou leuk om samen te doen. Ik ben flink op zoek gegaan, wat nou leuk is om al samen te doen. Niks is leuker dan een interactie samen met je kind. Eerst is belangrijk dat je goed kijkt waar de interesse ligt bij jou kind. En hoe ver jou kleine baby is met de ontwikkeling. Wat kan hij allemaal al, op de leeftijd van 6 maanden? Dat verschilt natuurlijk bij ieder baby.

Moos kan rollen van zijn rug naar buik en weer terug. Op schoot of tussen de benen kan hij redelijk zitten met begeleiding. Ik kan hem niet loslaten, dan valt hij in slowmotion om! Hihi. Op zijn buik is hij al druk aan het voorbereiden om te gaan kruipen. Duwt met zijn armpjes zich zelf steeds beter omhoog. En duwt zijn kontje ook al omhoog en maakte kruip bewegingen. Alleen dan strekt hij daarbij zijn armpjes langs zijn lichaam. Kan je voorstellen hoe dat eruit ziet?  Hij kan zich al behoorlijk over de grond bewegen. Ik hoef mij maar even om te draaien, en hij is weer een stukje verder.

Zijn eigen handjes heeft hij al zo goed als ontdekt. En kan nu ook speelgoed goed vast pakken en weer overpakken. Ook maakt Moos al een beetje gebruik van zijn duim en wijsvinger om kleinere dingen te pakken. Zoals kleine stukjes brood, wel is hij nog druk aan het oefenen hiermee. Boekjes en papier  vind hij ook heel interessant. Papier om mee te kreukelen en te trekken. Moos reageert heel leuk op muziek of leuke filmpjes zoals nijntje. En als laatste is hij heel erg nieuwsgierig wat er om zich heen gebeurd. En hij kletst en gilt lekker door.


Wat is nou leuk, om samen te doen?
  • Samen op de grond liggen. Met allerlei speeltjes om hem heen. Of gewoon kroelen en knuffelen. Samen oefenen met rollen, of kruipen. Door de speeltjes om heen te leggen, stimuleer je je baby om te gaan bewegen. 
  • Boekje voor lezen. Niet te langdradig of lange verhalen. Want ze zijn zo weer afgeleid, of hebben er gewoon genoeg van. Zoals een dierenboekje, en maak je daarbij een dieren geluid. Zo leert hij met beeld en geluid dieren herkennen. Heel leuk om samen te doen. Of hem of haar zelf het boekje te laten ontdekken. Maar niet laten doen met 'mooie' boekjes!
  • Samen spelen met houten blokken. Blokken stapelen, zodat je baby het weer kan omgooien. Moos vind het heel leuk, dook gelijk op de toren. Of blokken in een bakje doen, dan kan je baby het bakje weer leeg gooien. 
  • Kiekeboe spelletjes. Doekje op zijn gezicht of op mama zijn gezicht. Waar is mama..? En hem of haar het doekje laten aftrekken. Grootste lol heb je dan samen. Zo leert hij dat je altijd weer terug komt, als je weg gaat. Zeker handig als je moet gaan werken.
  • Gewoon een kietel/ knuffel sessie kan nooit genoeg zijn!
  • Hobbel paardje, zittend op je schoot, of zand weggetje. Altijd goed en leuk!
  • Vliegtuigje. Niet na het eten of de fles natuurlijk anders zit je gelijk onder. 
  • Samen wandelen en de eendjes voeren. Ook heerlijk als hij een keer niet wilt slapen. Lang genoeg wandelen, dan valt de kleine vanzelf wel in slaap.
Genoeg leuke activiteiten om samen te doen met je baby van 6 maanden. Hebben jullie nog meer leuke ideeën, laat maar horen?! Ik vind het heel leuk om samen actief bezig te zijn. En al helemaal leuk om alle ontwikkelingen te stimuleren. Want niks is leuker dan dat jou kleine baby weer iets nieuws kan. Maar ook om gewoon samen te zijn! Natuurlijk moet hij ook gewoon lekker baby  kunnen zijn.  En moet je niet te overhaast alles willen. Alles op zijn eigen tijd. Ja, ik ben soms wel een ongeduldige moeder die maar van alles wilt. Welke enthousiaste mama is dat nou niet?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger Template designed By The Sunday Studio.